Peynir Diyarı - Klasik Keçi Peyniri
Klasik Keçi Peyniri

Peynir, süt proteini kazeinin peynir mayası ve peynir kültürü ile pıhtılaştırılması, ve bu lor pıhtıdan peynir suyunun ayrılmasıyla elde edilen fermente bir süt ürünüdür. Peynir altı suyu ayrıldıktan sonra tuzlu peynirler için tuzlama aşamasına gelinmektedir. Tuzlama, peynirin yüzeyine kuru tuzlama şeklinde veya peynir salamuraya daldırılarak yapılabilir. Takip eden basamak olgunlaştırmadır; peynir taze olarak tüketilebileceği gibi belirli bir olgunlaştırma periyodunu takiben de tüketilebilmektedir.

Yörenizden Sofranıza Gelen Bu Lezzeti Takip Edin !
© Bu sitenin tüm hakkı PEYNİR DİYARI firmasina ait olup tüm hakkı saklıdır.